Paulin tarina

Paulin kiitoskukat

HYVINVOINTIKESKUS SYDÄMEN ASIALLA


Kuntoutusjakso muutti elämäni!


Lahden Saimaankadun ja Aleksanterinkadun kulmassa sattui reilu 36 vuotta sitten onnettomuus, jonka kohtalokkuutta ei voinut kukaan arvata: auto ajoi toisen perään normaalissa kaupunkiliikenteessä. Onnettomuuden uhri ei joutunut jäämään sairaalaan, vaikka kävi toki lääkärissä. Kukaan ei arvannut millainen kärsimysnäytelmä onnettomuutta seuraisi.

 

Onnettomuuden uhri oli 32-vuotias myyntineuvottelija Pauli Wessman, jonka elämän tapahtuma muutti täydellisesti. Nyt lukuisten kuntoutusjaksojen jälkeen hän on löytänyt avun Tallukan uudesta hyvinvointikeskuksesta, jonka lempeät ja pehmeät hoitomuodot ovat kuntouttaneet Paulia mullistavalla tavalla.

 

Todelliset ongelmat kasaantuivat, kun ensimmäinen, toinen ja kolmas kipustimulaattorin asennusleikkaus epäonnistui. Kun kivut vain jatkuivat ja ensimmäinen jäykistysleikkaus ei auttanut riittävästi, seuraava nikamanväli piti jäykistää. Tämäkin leikkaus epäonnistui. Kaiken kaikkiaan Pauli Wessman on leikattu 15 kertaa.

 

Peräänajo työnsi Paulin autoa 19, 6 metriä risteyksen yli ja aiheutti hänelle niskavamman, jonka laajuus alkoi paljastua vasta, kun hän yritti jatkaa normaalia työelämää. Jatkuvat kivut kiusasivat ja sairauslomat jatkuivat. Lisää ongelmia ilmaantui ja niska kuvattiin moneen kertaan. Uudelleenkoulutus esimiestehtäviin ei tuonut ratkaisua kipukierteeseen.

-   Useiden leikkausten jälkeen kipua ei saatu pois. Täältä sain hyvän avun, jota voin suositella muillekin, Pauli Wessman sanoo.

 

Hoitojakson tavoitteena olivat kivun lievitys ja liikeratojen parantaminen Eeva Koskelan laatiman ohjelman mukaan. Pauli sai Eeva Koskelan tekemää Trager-terapiaa, Niina Mettälän suorittamaa Kraniosakraali-terapiaa ja Marja Niinivuoren vyöhyketerapiaa. Lisäksi hän hoiti itseään säännöllisesti Bemerillä ja Neurosonicilla. Tavoitteena on ollut aktiivinen, itsenäinen hoitoasenne.  Niskaa on tuettu kinesioteippauksella.

 

Omaehtoisen allasliikunnan, infrapunasaunan ja suolahuoneen käytön lisäksi hän sai Jari Kotkansalon suunnitteleman uuden kuntosaliohjelman sekä fysioterapiaa ja hierontaa.

 

-   Kuntoutusjakso on ollut erittäin onnistunut. En olisi uskonut mitä kehostani löytyy. Olen joka kerta ollut rennompi ja nukkunut paremmin. En tiennyt, että vatsallaankin voi nukkua. Yöuni on parantunut huomattavasti ja olen koko aikana syönyt vain yhden kipulääkkeen, Wessman kertoo helpottuneena.

 

-   Pitää olla vaan rohkea, mennä ja kokeilla uusia hoitoja! Voi yllättyä erittäin positiivisesti, niin kuin minulle on käynyt. En ole katunut päivääkään, että tulin tänne Tallukkaan, Pauli Wessman päättää virkeänä:

 

Tallukka tekee hyvää!