Museot ja nähtävyydet

Tallukan lähiympäristössä ja lähialueilla on paljon ihastuttavia ja mielenkiintoisia käyntikohteita ja nähtävyyksiä. Lisää vinkkejä löydät Asikkalan matkailun sivulta.
Parhaiten seudun kohteisiin tutustutte Asikkala-oppaiden seurassa.
Näkötorni hotellialueella
Reippaile ylös ainutlaatuisen kauniiseen torniimme ja tähyile yli metsien ja järvien, näet aina Lahden hyppyrimäille asti!

Wanha Vääksy ja Kanavan alue 
Tutustu kävellen tai pyöräillen Vääksyn viehättävään kanavamiljööseen ja poikkea ostoksille Wanhan Vääksyn ihaniin puoteihin tai poikkea Taidevintin näyttelyyn. Katso lisää: vanhavaaksy.fi

Kannattaa ehdottomasti poiketa ostoksilla myös Vääksyn Myllyn puodissa:
“Mylly sijaitsee kivenheiton päässä juotavan hyvästä Päijänteestä sekä Vääksyn kanavasta. Jalostamamme Suomessa viljelty vilja on tuotettu mahdollisimman lähellä myllyämme. Tuotteet valmistetaan tilaus- ja menekkipohjaisesti, joten voimme puhua myllytuoreista tuotteista.”
www.vaaksynmylly.fi

Kesäkuukausina upeita ja elämyksellisiä kohteita alueella ovat lisäksi:
- Suomen vapaa-ajan kalastusmuseossa Päijänne-talossa on esillä runsaasti kalastusvälineistöä ja historiaa.
- Myllymuseo Vääksyn kanavan vieressä, vanhan Vääksynjoen partaalla.
- Danielson Kalmarin huvila, Vääksyn huvilahistorian helmi. 

Urajärven Kartanomuseo puistoalueineen
Urajärven Kartanomuseo on yksi maamme vanhimmista kartanomuseoista. Hugo&Lilly-kahvila monipuolisine palveluineen on avoinna koko kesäkauden. Kartanomuseoon järjestetään opastettuja kierroksia. Kesäisin Kartanon tiluksilla toimii Urajärven Kartanoteatteri. Katso lisää: urajarvenkartanonystavat.fi 

Asikkalan kirkko joka myös miljoonan tiilen kirkkona tunnetaan. Asikkalan kirkonkylä.