Esitys "Tunnelmia ja kirjeitä sieltä jostakin"

Tunnelmia ja kirjeitä sieltä jostakin

Suosittujen tv-sarjojen mm Pirunpellon ja Korpelan kujanjuoksun käsikirjoittaja, kirjailija Heikki Luoma avaa lauantaina klo 14.00 esityksen Tunnelmia ja kirjeitä sieltä jostakin. Esittäjänä Viihdytysryhmä vartiossa. Esitys kestää noin kaksi tuntia ja esityksessä on väliaika.

Lippu esitykseen 12eur.

Sota-ajan sävelmiä ja tunnelmia tulkitsevat:
Tarja Kultavuori (laulu, kerronta)
Juhani Paananen (laulu)
Jukka Paananen (laulu, kerronta)
Rami Urpilainen (haitari, säestys)

Konserttimme rakentuu sota-ajan iskelmistä ja musiikista, sekä kenttäpostin kirjeiden välittämistä tuokioista sotilaiden ja heidän läheistensä elämässä. Ohjelma sisältää 20 musiikkiesitystä, joita Rami Urpilainen säestää vanhalla v. 1939 Viipurin Soitintehtaassa valmistetulla alkuperäisellä haitarilla. 

Esitettävien kappaleiden välissä kerrotaan lyhyesti tietoa kyseisestä esityksestä, synnystä tai vaikutuksesta sodan kulkuun, sekä luetaan otteita kirjeistä rintaman molemmin puolin.

Solistit ovat tunnettuja laajalla alueella

Tarja Kultavuori on monelle tuttu ääni Järviradiosta, sekä rooleistaan harrastajateattereissa. Hän lukee kappaleiden välissä esitettäviä tekstejä, sekä tulkitsee koskettavasti laulukappaleita.

Upeaääniset Juhani ja Jukka Paananen ovat tuttuja maan kuulusta Karstulan Mieslaulajista, jonka esityksistä ovat Karstulan lisäksi saanut nauttia runsas kuulijakunta ympäri Suomea, sekä ulkomailla aina Kanadan Torontoa myöten. Laulusolisti Jukka Paananen on myös monelle tuttu persoona harrastajateattereiden areenoilta ja hän lukee esityksessä tekstejä vuoroin Tarjan kanssa. 

Rami Urpilaisella on takanaan yli 60 vuotta kestänyt muusikkoura haitaristina. Hän on toiminut 45 vuotta opetustyössä kansalaisopistoissa, ohjaten haitariryhmien lisäksi soitin- ja lauluryhmiä, sekä kaksirivisiä. 

Käsikirjoittaja Heikki Luoma